Om oss

Om oss

Lokaliserade mitt i Mälardalen bedriver vi vår verksamhet och gör vårt yttersta för att förena mc-åkare i alla kategorier. Vår stora variation av motorcyklar är, tycker jag, ganska unik. Vi har hela spektrat av hojåkare och då förstår de flesta att det är allt från 125:cc till 2300:cc, lite gott å blandat från både Japan, Kina, USA och Europa kan man väl säga. Denna mångfald gör att många blir förvånade över vår fina sammanhållning. Detta är kul tycker vi. Kent Lundgren startade denna klubb 1991 och redan sedan starten så har vi haft denna mångfald av hojåkare. Vår klubblokal ligger strax utanför kärnan av Bålsta samhälle., Knarrbacken heter platsen. Himla passande namn, eller hur?

Vi är drygt 80-talet medlemmar och vi ser gärna att fler hojåkare ansluter sig till klubben. I dag finns det flera eldsjälar men vi ser gärna att det blir fler. Vi träffas kontinuerligt under hela året med betoning på sommarhalvåret. Då åker vi gemensamt på klubbtouring (se vår hemsida) oftast med start från Klubbstugan Knarrbacken i Bålsta. Vi samlas även för att vissa helger göra gemensamma resor till olika MC-träffar ex Mälaren Runt, Gränsöträffen m.m. men även resor som t.ex. Gotland Åland har det blivit. Detta är ett utmärkt sätt att lära känna och hjälpa varandra under olika strapatser. Vi har även införskaffat ett stort tält så nu finns det ingen tältbrist eller ursäkter att ni inte hittar oss på träffen. De som har möjlighet brukar semestra tillsammans, och då naturligtvis, på två hjul. Det finns många trevliga platser, både inom och utom våra gränser, som inbjuder till en trevlig semester-touring.

För att visa upp oss, att vi bara är vanliga "Svenssons", så arrangerar vi varje år ett jippo i Bålsta Centrum där vi skjutsar folk, grillar korv och även har en hoj utställning med folkröstning om vilkens "pärla" som verkligen är snyggast. Vi i Bålsta MCK ställer även upp för ungdomarna i Håbo kommun genom att delta på skolavslutningarna. Vi hjälper polisen, kommunen och föräldrar eftersom vi finns på plats på de tillställningar som kommunen anordnar den kvällen. Vi åker då dit och försöker vara ett stöd åt ungdomarna. Det är en mycket uppskattad aktivitet för alla, även för oss.

Vintertid är planeringens och drömmarnas tid så givetvis träffas vi även då i vår stuga för att snacka. Då vi tycker att vintern är lite tråkig har vi nu startat med att göra en resa även på då. Resemålet har varit Hassela och bussar har tagit oss dit, vi har bott i en 42 manna stuga för att riktigt kunna umgås med varandra. Motorcyklarna har fått stanna hemma och bytts mot skidor, skoter eller bara promenader. Så har Du/Ni tröttnat på att tuffa omkring ensamma på era hojar är Ni självklart välkomna att hänga på våra klubbaktiviteter.

När det gäller våra framtida planer för klubben så är målsättningen att Bålsta MCK skall verka för att förena hojåkare. Det viktigaste budskapet är att klubben är till för medlemmarna, inte tvärtom.

Hoj är underbart, vi vet!

/ Ordförande Bålsta MCK